Tek Atımlık Nokta Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- Yarım paket margarin yahut tereyağı
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 -2 yemek kaşığı çörek otu
Tek Atımlık Nokta Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarin, sıvı yağ, tuz, pudra şekeri, sirke, yumurta akı bir kaba alınarak uygunca karıştırılır.
- Sonra unu azar azar ekleyip karıştırın hamur cıvık iken kabartma tozunu ekleyin biraz daha un ekleyip yoğurun.
- Hamur hâlâ kulak göğsü kıvamına gelmemiştir un ekleyin azar azar yoğurun çörek otlarını da ekleyin yoğurun.
- Hamur ele yapışmayacak form alacak kıvama gelince un eklemeyi bırakın hamurumuz hazır.
- Hamurdan ufak kesimler alıp yuvarlayın tepsiye dizin. Hamur bitince kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürün.
- Sonra da 120 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun yapanlara ????