Tek Hamurdan 4 Farklı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4-4,5 su bardağı un
- Çikolata
- Yumurta beyazı
- Susam
- Kakao
- Hindistan cevizi
- Fıstık tozu
Tek Hamurdan 4 Farklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm gereç yoğuralım. Unu denetimli bir formda ekleyelim. Elimize yapışmadığında artık un eklemeyelim.
- Hamuru 4 modüle bölelim.
- Birinci hamur; bir parmak kalınlığında un serpilmiş tezgahta ya da yağlı kağıt üzerinde açalım.
- Üzerine fırça ile yumurta akı sürelim ve beyaz susam serpelim. Bıçak ile küçük kareler biçiminde kesip tepsiye dizelim.
- İkinci hamur; hamura tezgahta silindir biçimi verelim. Üzerinden çatalla iz yapalım ve yanlamasına keselim.
- Üçüncü hamur; hamura at nalı hali verilerek tepsiye koyalım.
- Dördüncü hamur; hamura 2 tatlı kaşığı kakao ekleyip ve yoğuralım. Bilye büyüklüğünde modül koparıp ve yuvarlayalım. Evvel yumurta beyazına sonra susama batırıp tepsiye dizelim.
- Tüm kurabiyeleri evvelden ısıtılmış 165 derece fırında 20 dk pişirelim (Her fırın farklı oluyor üzeri kızarmadan fırından almalıyız) Soğumaya bırakalım.
- Sade olan kurabiyenin üzerine pudra şekeri serpelim.
- Nal halinde olanın ucunu eritilmiş çikolataya batırıp hindistan cevizine yahut fıstık tozuna batıralım (Çikolataya batırdığımız kurabiyeleri kesinlikle yağlı kağıt serili bir tabağa ya da tepsiye koyalım o halde buzdolabında 1 saat bekletelim. Çikolatalar donunca servis yapabilirsiniz)
- İsteğe nazaran kurabiye hamurlarına fındık, ceviz, damla çikolata üzere gereçler ekleyebilirsiniz tanım benden yaratıcılık sizden???? Afiyet olsun????