Tek Hamurla Çeşit Çeşit Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 100 gram nişasta
- 200 gram tereyağı
- 150 gram şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 300-350 gram un (kontrollü ekleyin)
- 100 gram bitter çikolata
- 100 gram beyaz çikolata
- Dilediğiniz marmelat ya da reçel (ben çilek ve kayısı kullandım)
- Antep fıstığı ya da fındık,fıstık, badem (dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz)
- Çeşitli şekerlemeler
Tek Hamurla Çeşit Çeşit Kurabiyeler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta, şeker ,nişasta, vanilya şekeri ve tereyağını iyice karıştıralım.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek fazla yumuşak olmayan ,ele yapışmayan ve kolay şekil alan bir hamur yapalım.
- Hamuru dinlendirmeye gerek yok. Hemen ikiye ayıralım.
- Merdane yardımıyla hafif unladığımız tezgahta ince bir şekilde açalım.
- Çeşitli kalıplarla şekil verelim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla yerleştirelim.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında alt üst fansız ayarda 7-8 dakika kadar pişirelim.Fazla pişirmeyin üzeri beyaz kalacak.
- Piştikten sonra soğuması için bir telin üzerine alalım.
- Sıcak tepside beklemesin.
- Soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
- Özellikle marmelatlı olanların ortasına bir kaşık yardımıyla marmelat koyup üzerini kapatalım ve bolca pudra şekeri serperim.