Tek Kaselik Tahinli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tepeleme nişasta
- 3 tatlı kaşığı tepeleme un
- 2 tatlı kaşığı tahin
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı margarin yahut tereyağı
Tek Kaselik Tahinli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin hariç tüm gereçleri karıştırıp, ocağa alıyoruz.
- Kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca 1 – 2 dakika daha karıştırıp, ocağın altını kapatıyoruz.
- Son olarak margarini daha muhallebi sıcakken ekleyip karıştırıyoruz.
- Kaseye alıp, istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz servise hazır afiyet olsun.