bilgisayarci
FD Üye
Tek Kişilik Sufle Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı vanilya
- Bitter çikolata ya da damla çikolata (ben içine kahvaltılık çikolata koydum)
Tek Kişilik Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel genişçe bir tencerede suyumuzu kaynamaya bırakalım. Suyun yüksekliğini ayarlamak için sufle kaplarınızı tencereye yerleştirip denetim edebilirsiniz.
- Kek hamuru için uygun bir kapta şeker ve yumurtayı güzelce köpürene kadar güzelce çırpalım.
- Sıvı yağ, süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozu ek edip çırpmaya devam edelim. Kek hamurumu hazır.
- Isıya güçlü kabımıza kek harcını paylaştıralım. Kabın yarısını hafif geçene kadar doldurmanız kâfi.
- Herbir kaseye çikolatalarımızı yerleştirelim. Kalan bayram çikolatalarını da kullanabilirsiniz, bitter seçmezseniz sütlü çikolata ile karıştırabilirsiniz.
- Kaynattığımız su dolu tencereye kabımızı yerleştirip tencerenin kapağını kapatalım.
- Tencerenin kapağını açmadan 10 dakika pişirelim. Bu mühlet kasenin boyutuna nazaran değişebilir şayet kahve fincanı kullanıyorsanız daha erken keki alabilirsiniz. Kekin üzeri hafif çatladığında denetim etmenizi öneririm.
- Tencerede sufle servise hazır, üzerine pudra şekeri serperek sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.