Tek Lokmalık Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3 tatlı kaşığı çörekotu
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 2, 5 su bardağı un)
- Yumurta sarısı
Tek Lokmalık Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri bir kapta güzelce karıştırıyoruz.
- Akabinde kabartma tozu ve unu ekliyoruz.
- Unu denetimli halde ekleyin ki kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin.
- Unu fazla koyarsanız hamur toparlanmaz. Şayet unu fazla kaçırdıysanız çok az daha sıvı yağ ekleyebilirsiniz hamurun toparlanması için.
- Hamurunuz hazır olunca fındıktan biraz daha büyük kesimler koparın ve yuvarlayın.
- Daha sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün.
- 200 derece fırına üzerleri kızarana kadar pişirin benim fırın 30 dakikada pişirdi.
- Soğuyunca servis yapabilirsiniz. Hepsi bitmezse kalanları kavanoza koyup istediğiniz vakit servis yapabilirsiniz tazeliğini koruyor. Afiyet olsun. ????????.