Tek Tavada Islak Kek (20 Dakikada Hazır) Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 5-6 modül kadar çikolata 40 gr
- Damla çikolata kullandım
Tek Tavada Islak Kek (20 Dakikada Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
26 cm lik tava kullandım.
- Birinci olarak yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
- Akabinde süt ve yağı ek edin.
- Son olarak kakao ,un, kabartma tozu ve vanilya eklenir.
- Hepsi tavanın içinde çırpılır .
- Dilerseniz üzerine fındık kırığı damla çikolata yada portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
- Tavanın altına folyo ile kaplayabilir yada kozmetik üzerine tavayı yerleştirebilirsiniz. (ben o denli yaptım ).
- Öbür tarafta bir cezvenin içinde süt, şeker, kakao düzgünce karıştırın ,pişirin .
- Altını kapatın ve çikolatayı içine atın erisin.
- Kısık ateşte 15-20 dakika kısık ateşte pişirin.
- Kürdan ile denetim ederek altını kapatıyoruz.
- Kekin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra ılınmış olan sos üzerine dökülür.
Tek Tavada Islak Kek (20 Dakikada Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı