elektronikci
FD Üye
Tekirdağ Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 dilim ekmek ya da galeta unu
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı irmik
- 4 yemek kaşığı su
- Yarım çay kaşığı karbonat(silme)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
Tekirdağ Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte harcı için kıymayı yoğurma kabına alıyoruz.
- Kıymanın üzerine rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekmek içini ya da galeta ununu ekleyelim.
- Son olarak yumurtayı,irmiği ve karbonatı ekleyip yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurmaya devam edin.
- Hazır olan köfte harcının üzerini streç sinemayla kapatıp dinlenmeye bırakın.
- Pişireceğiniz vakit köfte harcını uzun ince parmak biçiminde şekillendirip yapışmaz yüzeyli bir tavada artlı önlü kızartın.
- Kıymanız yağlıysa tavaya yağ eklemenize gerek yoktur. Şayet yağsız bir kıymayla yapıyorsanız az sıvı yağ ekleyip kızartabilirsiniz.
Tekirdağ Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı