Tekmil Fava Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kuru bakla
- 1 tane soğan
- 1 tane kırmızı soğan
- yarım demet dereotu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- Zeytinyağı
Tekmil Fava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Baklaların üzerine 5 su bardağı su ek edip düdüklüde 20 dakika pişirin.
- Bir tavada soğanı yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı zeytinyağıyla rengi dönene kadar kavurun.
- Bakla püre kıvamına gelince üzerin baharatları ek edin.
- Kavurmuş soğanı da baklanın içine koyup biraz daha pişirin.
- Kıvama gelince blendırdan geçirin. İnce ince kıyılmış dereotunu favayla karıştırın.
- İnce ince jülyen doğranmış kırmızı soğan ister çiğ ister zeytinyağı ile kavurup servis tabağının alınan baklanın üzerine ekleyin. Afiyet olsun.