Tel Kadayıflı Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi malzemeleri
- 4 su bardağı süt
- 1 paket sıvı krema 200ml
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı irmik
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 300 gr rendelenmiş bal kabağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- Kavrulmuş muhallebilik kadayıf 200vgr
- İri çekilmiş ceviz içi
Tel Kadayıflı Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bal kabağını rendeleyin.
- Üzerine toz şekeri ilave edin ve birlikte orta ateşte karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin.
- Ardından tencerenin içine sütü ,toz şekeri, nişastayı, irmiği ,kremayı, unu ekleyip birlikte karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvama gelene kadar pişirin.
- Ardından muhallebimizi soğutun ve içine soğutulmuş balkabağını bırakın.
- Ardından mikserle birlikte bir dakika çırpın.
- Ardından 1 yemek kaşığı tel kadayıfı servis yapacağınız kesenin içene bırakın.
- Ardından kadayıfın üzerine bal kabaklı muhallebiyi bırakıp en son servis zamanı muhallebinin üzerini kapatacak şekilde tel kadayıfı bırakıp üzerine ceviz yada fındık ile süsleyin.
- Ardından buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın afiyet olsun. Not tel kadayıfı servis yapacağınız zaman muhallebinin üzerine bırakın daha çıtır olması için.