Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tel Kadayıflı Bal Kabaklı Muhallebi

Tel Kadayıflı Bal Kabaklı Muhallebi
0
57

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tel-kadayifli-bal-kabakli-muhallebi.jpg

Tel Kadayıflı Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler


Muhallebi malzemeleri
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket sıvı krema 200ml
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
Bal kabağı malzemeler
  • 300 gr rendelenmiş bal kabağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
Üzeri için
  • Kavrulmuş muhallebilik kadayıf 200vgr
  • İri çekilmiş ceviz içi

Tel Kadayıflı Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bal kabağını rendeleyin.
  2. Üzerine toz şekeri ilave edin ve birlikte orta ateşte karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Ardından tencerenin içine sütü ,toz şekeri, nişastayı, irmiği ,kremayı, unu ekleyip birlikte karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvama gelene kadar pişirin.
  4. Ardından muhallebimizi soğutun ve içine soğutulmuş balkabağını bırakın.
  5. Ardından mikserle birlikte bir dakika çırpın.
  6. Ardından 1 yemek kaşığı tel kadayıfı servis yapacağınız kesenin içene bırakın.
  7. Ardından kadayıfın üzerine bal kabaklı muhallebiyi bırakıp en son servis zamanı muhallebinin üzerini kapatacak şekilde tel kadayıfı bırakıp üzerine ceviz yada fındık ile süsleyin.
  8. Ardından buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın afiyet olsun. Not tel kadayıfı servis yapacağınız zaman muhallebinin üzerine bırakın daha çıtır olması için.
Tel Kadayıflı Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt