Tel Kadayıftan Evde Künefe Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tel kadayıf
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
- Süslemek için ceviz
- Künefe peyniri (Alternatif olarak eriyebilen bir peynir de kullanılabilir )
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2-3 damla limon
Tel Kadayıftan Evde Künefe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi ocağa alıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan şerbete 2 3 damla limonu damlatıyoruz. 15 dakika kadar kaynayan kıvam alan şerbetimizi soğumaya alıyoruz.
- Tel kadayıflarımızı küçük küçük kopartıyoruz. Alırken tatlı için dediğimiz zaman küçük doğranmış olarak da alabiliriz.
- Tereyağı mızı eritiyoruz sadece sıvı hale gelmeli. Yağ ve kadayıfı karıştırıyoruz.
- Tatlımızı yapacağımız tepsi veya borcamı da yağlıyoruz. Cevizleri tabana istediğimiz şekilde diziyoruz.
- İkiye ayırdığımız kadayıfın yarısını tepsiye koyuyoruz ve üzerine biraz bastırıyoruz. Ara kata peynirimizi koyup üzerine kalan kadayıfları yerleştiriyoruz. Ben su bardağı ile bastırdım üzerine.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derece de 25-30 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Pişen künefemizi ters çevirip tepsisine tekrar koyuyoruz.
- Hazırladığımız soğuk şerbeti tatlı sıcakken üzerine döküyoruz servise hazır. Elimde künefe tepsisi olmadığı için borcam kullandım gayette güzel oldu???? ????Afiyet olsun ????