Tel Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı tel şehriye
- 2 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 2 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Tel Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pilav yapacağımız tencereye sıvı yağ, tereyağ ve 1 bardak şehriyeyi koyup kavuruyoruz.
- Şehriyenin rengi dönünce geri kalan şehriyeyide koyup 1 -2 dakika kadar karıştırıyoruz.
- Sıcak tavuk suyumuzu tuz ve sıcak suyu koyup suyunu çekine kadar pişirip ocağın altını kapatıyoruz.
- Ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakıyoruz. Servis yapacağımız zaman yavaş olacak şekilde bir tur karıştıralım.
Tel Şehriye Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı