Tel Şehriye Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 1 dolu su bardağı şehriye
- 2-3 adet havuç
- 10 adet kornişon turşu
- 1/2 (yarım) sarı ya da turuncu kapya biber
- 1/2 (yarım) kırmızı kapyabiber
- Doğranmış dere otu
- Doğranmış maydanoz
- Limon suyu
- Tuz, pulbiber, kuru nane
- 1-2 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 kaşık tereyağı ile 1 kaşık sıvı yağ
Tel Şehriye Salatası Tanımı Yapılışı
- Tel şehriyeleri az sıvı yağda ve 1 kaşık tereyağında kavuralım üzerine sıcak su ek edelim ve pilav üzere pişirelim suyunu çekene kadar.
- Pişen şehriyemizi soğumaya alalım.
- Doğranmış zerzevatları ve yeşillikle bir kaba alalım ve üstüne soğumuş şehriyeyi alalım.
- Limon suyunu, nar ekşisini, tuzunu, nanesini, pul biberini ek edelim ve güzelce karıştıralım.Afiyet olsun.