
Tel Şehriyeli Balık Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet levrek başı
- 2 adet havuç
- 2 adet soğan
- 2 litre su
- Kimyon
- Köri
- Kara biber
- Pul biber
- 1 adet limon
- 1 su bardağı balık suyu
- 1 su bardağı su
- 1 limon suyu
- 1 yumurta sarısı
- 1 kaşık un
Tel Şehriyeli Balık Çorbası Tanımı Yapılışı
- 4 adet balık başını yıkıyoruz ,sonra biraz su koyup su ılınıp kanlı su olunca suyu süzüp tekrar yıkayıp tencereye koyuyoruz.
- İçine 1 havuç ve 1 soğanı gelişi hoş doğrayıp 2 litre su döküp pişiriyoruz yaklaşık 20 dakka sonra süzgeçten süzüp süzgeçtekileri atıp suyunu ayırıyoruz.
- Tenceremize küçük küçük doğranmış soğan az yağda kavurup, içine küçük doğranmış patates, havuç da ek edip 1 -2 dakika daha kavurup üstüne süzdüğümüz balık suyunu döküp havuçla pişene dek kaynatıyoruz.
- Havuçlar az pişince suyundan 1 su bardağı su ayırıp tel şehriye koyup pişirmeye devam ediyoruz.
- Sosunu hazırlıyoruz. Tüm malzemeyi çırpıyoruz.
- Havuç ve tel şehriye pişince tencereden sosa az az ekleyip sıcaklığı eşitliyoruz ve sosu tencereye döküyoruz.
- Baharatları ekleyin, ben 1 çay kaşı attım damak zevkinize nazaran tuzda ekleyip 5 dakika karıştırmaya devam ediyoruz ,eğer koyu olursa isteğe bağlı su ekleye bilirsiniz afiyet olsun.Siz isterseniz balık bütün olabilir temizlemiş.
Ben ziyan olmasın balığı yedik baştan çorba yaptım.