Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tel-sehriyeli-bulgur-pilavi.jpg

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet tavuk bulyon (İsteğe bağlı)
  • 2 .5 su bardağı tavuk suyu yahut olağan su
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencereye sıvı yağ ve tereyağ alalım.
  2. Hafif kızdıktan sonra tel şehriyeyi pembeleşene kadar kavuralım.
  3. Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra bulguru ek edelim 4-5 dakika bulguru kavuralım.
  4. Üzerine sıcak tavuk suyu, tuz, ekleyip karıştıralım.
  5. Tencerenin kapağını kapatalım.
  6. Pilav göz göz olana kadar yüksek ateşte sonra kısık ateşte ocağın en küçük kısmında pişmeye bırakalım.
  7. Suyunu çekip bulgur piştiği vakit ocağın altını kapatalım.
  8. Üzerine kağıt havlu örtelim.
  9. 15 dakika demlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt