Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı bulgur
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet tavuk bulyon (İsteğe bağlı)
- 2 .5 su bardağı tavuk suyu yahut olağan su
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağ alalım.
- Hafif kızdıktan sonra tel şehriyeyi pembeleşene kadar kavuralım.
- Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra bulguru ek edelim 4-5 dakika bulguru kavuralım.
- Üzerine sıcak tavuk suyu, tuz, ekleyip karıştıralım.
- Tencerenin kapağını kapatalım.
- Pilav göz göz olana kadar yüksek ateşte sonra kısık ateşte ocağın en küçük kısmında pişmeye bırakalım.
- Suyunu çekip bulgur piştiği vakit ocağın altını kapatalım.
- Üzerine kağıt havlu örtelim.
- 15 dakika demlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.