Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
0
77

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı orta uzunluk pilavlık bulgur (Midyat bulguru)
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 2.5 su bardağı su

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye yağı ve tel şehriyeyi alalım yeterlice kavuralım.
  2. Üzerine karabiberi ek edip, son olarak da bulguru ek edip güzelce kavuralım.
  3. Son olarak da suyunu ve tereyağını üzerine ekleyip, kısık ateşte kendini çekene kadar pişirelim.
  4. Kendi buharında demlenen pilavımız servise hazırdır. Afiyetler olsun.
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt