
Tel Şehriyeli Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı mercimek
- 1 çorba kaşığı bulgur
- 1 çorba kaşığı pirinç
- 1 çorba kaşığı tel şehriye
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- Yarım çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Ceviz büyüklüğünde tereyağı
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Varsa 1 bardak et suyu
- 1 lt kaynar su ( Eğer çorbanız koyu olursa üzerine biraz daha kaynar su ekleyebilirsiniz)
- Pul biber
- Karabiber
Tel Şehriyeli Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı yemeklik doğrayıp derince bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve tereyağını alıp soğanları da içerisine atıp kavuruyoruz.
- Soğanlarımız biraz kavrulduktan sonra salçasını da ilave ederek güzelce kavuruyoruz.
- Yıkayıp süzmüş olduğumuz mercimek, pirinç ve bulguru da tencerenin içerisine ilave edip baharatlarını da suyunu ve tuzunu da katıp pişmeye bırakıyoruz.
- Pişip altını kapatmaya yakın şehriyesini de içerisine ilave edip şehriyelerde pişene kadar kaynatıp nanesini ilave edip çorbamızın altını kapatıyoruz.
- İsterseniz nanesini tereyağında yakıp çorbaya ilave edebilirsiniz.Afiyet olsun ????.
Tel Şehriyeli Ezogelin Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı