Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 3 su bardağı kaynar su
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra bir kaba boşaltıyoruz.
- Üzerine pirinci geçecek kadar sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz ekliyoruz. Bu şekilde 30 dakika bekletiyoruz.
- Tenceremize yağları koyuyoruz ve ocağın altını açıyoruz.
- Yağ eriyince, tel şehriyeli içine döküyoruz ve kavuruyoruz.
- Ben tel şehriyeyi güzel pişmiş sevdiğim için rengi koyulaşana dek kavurdum. Siz dilerseniz daha az kavurabilirsiniz.
- Ardından, beklettiğimiz pirinci süzüyoruz ve tenceremize ekliyoruz.
- Karıştırıp üzerine kaynar suyu ekliyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekmesini bekliyoruz.
- Piştikten sonra pilavımızı dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.