Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tel-sehriyeli-pirinc-pilavi.jpg

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3,5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pirinci güzelce yıkayalım.
  2. Yıkanan pirinçleri bi kaba alarak üzerini geçicek kadar su ek edelim, 20 dakika bekletelim.
  3. Tencereye sıvı yağ ve şehriyeleri alıp kavuralım.
  4. İstenilen renge gelince, suyu süzülen pirinçleri alıp kavurmaya devam edelim.Eğer pirinçleri kavururken fazla kavurursanız, pilavınızın rengi beyaz kalmaz.
  5. Pirinçler birbirine yapışıp ayrılmaya başlayınca oldu demektir.
  6. Suyunu ve tuzunu ek ederek kaynamaya bırakalım.
  7. Kaynayınca ocağın altını sonuna kadar olmayacak biçimde kısarak pişmeye bırakalım.
  8. Bu ortada suyu baya azaldığında, kaşık ile karıştırmayı bırakalım ki pirinçler kırılmasın.
  9. Tencereyi kulplarından tutup sallarsanız suyunun çekip çekmediğini anlarsınız.Dinlenen pilav servise hazır.
    Afiyet olsun.

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,320Kullanıcılar
UnusSon üye
Üst Alt