elektronikci
FD Üye
Tel Şehriyeli Sarımsak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarı yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 avuç arpa şehriye
- 1 tatlı kaşığı dolusu un
- 1 lt + 2 bardak su
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı silme kuru nane
- Tuz
Tel Şehriyeli Sarımsak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sıvı yağımızı ve tereyağımızı tencereye alıp eritiyoruz.
- Sonrasında unumuzu ekleyip hafif renk alıncaya kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra suyumuzu ekliyoruz ve iyice unumuzu yedirerek karıştırıyoruz.
- Su kaynadıktan sonra sarımsağımızı rendeleyip suya ekliyoruz
- Kaynamaya başladığında sarımsağımızı, tel ve arpa şehriyemizi ve nanemizi koyup 2-3 dakika daha kaynatıp altını ve tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Şehriyeler şişince uygun miktarda tuz ekliyoruz servis ediyoruz. Afiyet olsun.