
Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 çay bardağı tel şehriye
- 200 gram tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- 2/3 diş sarımsak
- Yarım limon
Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tavuğumuzu haşlıyoruz.
- Haşlanan tavuğu didikliyoruz suyunu farklı bir yere alıp salçayı naneyi, pul biberi kavuruyoruz.
- Tel şehriyeyi de koyup bir dakika kadar daha kavurup haşlanan tavuk suyunu üstüne döküyoruz.
- Gereksinime nazaran su ek edilebilir tuzunu atıp şehriyeler pişene kadar kaynatıyoruz.
- Kapatmadan bir iki dakika evvel sarımsak rendesi ve limonu ek edip kapatıyoruz. ????.
- Tercihe nazaran limon ve sarımsağı artırabilir yada azaltabilirsiniz????.