
Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 parça tavuk göğsü
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
- 1 diş sarımsak
- 5-6 damla limon
- Tuz
- Su
Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğa üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip tuz atıp haşlayalım.
- Haşlanan tavuğu sudan alıp küçük ve ince olacak şekilde didikleyelim suyunu bir kenara ayıralım (Ben bu aşamada mikser kullandım hem tavuklar daha ince hem daha hızlı olmuş oldu)
- Tereyağını ocağa alıp eritelim ardından salça ekleyip kavuralım.
- Üzerine şehriyeleri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Baharatları ve sarımsağıda ekleyelim bir kaç kere çevirdikten sonra tavuk suyunu ilave edelim.
- Şehriyeler pişene kadar kaynatalım ve tavukları ilave edelim.
- Limonunu sıkalım ve tuzunu ayarlayalım.
- Bir kaç dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
Afiyet olsun.