
Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk but
- 2 orta boy havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5-6 bardak tavuk suyu
- Tuz ,karabiber ,pul biber
- 1-2 dal maydanoz
- 1 adet limon
- 1 çay bardağı tel şehriye
Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle butları ayrı tencereye alıp pişirelim.
- Pişen tavuğu tiftikleyelim süzgeçten geçirip suyunu çorbada kullanmak için ayıralım.
- Daha sonra yağı ayrı tencereye alıp eritelim.
- Havucu rendeleyelim ve yağın içinde 1 dk soteleyelim.
- Sonra yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Rendelediğimiz sarımsağı da ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sonrasında tavuk suyundan yavaş yavaş ekleyip karıştıralım un topaklanmasın isterseniz yarısını su yarısını tavuk suyu yapabilirsiniz.
- Kaynayan suya şehriyeyi atıp ara ara karıştırıp kontrol edelim şehriyelerde pişince tiftiklediğimiz tavuğu içine atalım.
- Bir taşım kaynadıktan sonra tuzu maydanozu ve limon suyunu ilave edip altını kapatalım. Afiyet olsun????????.