Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tavuk
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 litre su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon
- 3 yemek kaşığı yağ
- 50 gram margarin
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı tel şehriye
Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikli olarak tavuğu 2. 5 litre su ile tuzunu atıp haşlanmaya bırakalım.
- Havucu rendeleyelim.
- Soğanı küçük küçük doğrayın.
- Sarımsağı da rendeleyin yada doğrayın.
- Bir kaseye yoğurt, yumurta sarısı ve limonu ekleyin ve uygunca karıştırın ve kenara alın.
- Haşlanan tavuğu didin suyunu kenara bırakın.
- Yağ ve margarini tencereye alın eridikten sonra soğanı ekleyin pembeleşene kadar kavurun.
- Havucu ekleyin 1-2 dakika rengini verene kadar kavurun.
- Sonra sarımsağı ekleyin ve 1 dakika kadar daha kavurun.
- Sonrasında unu ekleyin güzelce karıştırın.
- 1. 5 bardak olağan su ekleyin ve uygunca karıştırın.
- Sonrasında tavuğu haşladığınız suyu da ekleyin 6-7 dakika kaynasın.
- Kenara koyduğunuz yoğurt limon yumurta karışımına kaynayan çorbadan 2-3 kepçe koyun karıştırın ve çorbanın içine tamamını ekleyin.
- Sonra tel şehriyeleri ekleyin 2-3 dakika kaynadıktan sonrada dizilmiş tavukları ekleyin tavuğunuz çok ise göz kararı ekleyin 5-6 dakika daha kaynasın ve sunuma hazır şimdiden afiyet olsun.