Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası
0
27

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
tel-sehriyeli-tavuk-corbasi.jpg

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram tavuk
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 litre su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • 50 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tel şehriye

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikli olarak tavuğu 2. 5 litre su ile tuzunu atıp haşlanmaya bırakalım.
  2. Havucu rendeleyelim.
  3. Soğanı küçük küçük doğrayın.
  4. Sarımsağı da rendeleyin yada doğrayın.
  5. Bir kaseye yoğurt, yumurta sarısı ve limonu ekleyin ve uygunca karıştırın ve kenara alın.
  6. Haşlanan tavuğu didin suyunu kenara bırakın.
  7. Yağ ve margarini tencereye alın eridikten sonra soğanı ekleyin pembeleşene kadar kavurun.
  8. Havucu ekleyin 1-2 dakika rengini verene kadar kavurun.
  9. Sonra sarımsağı ekleyin ve 1 dakika kadar daha kavurun.
  10. Sonrasında unu ekleyin güzelce karıştırın.
  11. 1. 5 bardak olağan su ekleyin ve uygunca karıştırın.
  12. Sonrasında tavuğu haşladığınız suyu da ekleyin 6-7 dakika kaynasın.
  13. Kenara koyduğunuz yoğurt limon yumurta karışımına kaynayan çorbadan 2-3 kepçe koyun karıştırın ve çorbanın içine tamamını ekleyin.
  14. Sonra tel şehriyeleri ekleyin 2-3 dakika kaynadıktan sonrada dizilmiş tavukları ekleyin tavuğunuz çok ise göz kararı ekleyin 5-6 dakika daha kaynasın ve sunuma hazır şimdiden afiyet olsun.
Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt