
Tel Şehriyeli Un Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı margarin ve ya tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 yemek kaşığı dolusu tel şehriye
- 1 tavuk bulyon tavuk suyuda olabilir
- 7 su bardağı su sıcak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça dolu olmayacak
Tel Şehriyeli Un Çorbası Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel unu yağ ile kavurdum kokusu çıkana kadar .
- Sonra salçayı kavurdum.
- Sıcak suyu da koyup kaynayınca tel şehriyeyi koydum .
- Sonra baharatları ve tuzu koydum kısık ateşte pişmeye bıraktım.
- Kıvamına nazaran su ekleyebilirsiniz ben eklemedim kâfi geldi ,deneyeceklere afiyet olsun.