Tel Tel Ayrılan Açma Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 1 yumurta akı (Sarısı üstüne)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un yaklaşık 5 su bardağı
- 120 gr margarin
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Susam
Tel Tel Ayrılan Açma Tanımı Yapılışı
- Şeker, su, ve mayayı geniş bir kaba alıp güzelce karıştıralım maya eriyene kadar.
- Sonra öbür malzemleri az az ekleyip yoğurmaya başlayalım. Unu denetimli ekleyelim. Hafif yumuşak olması lazm.
- Yeterlice yoğurduktan sonra bir bez ile kapatıp yaklaşık 30 dk kadar dinlensin.
- Sonra tezgaha alıp 14 beze yapalım. Her birinin üstüne yarım tatlı kaşığı margarin ekleyip 15 dk daha bekletelim.
- Sonra elimiz ile açalım ince halde ve rulo yapıp saralım.
- Sardığımız hamuru döndürelim kıvır kıvır olsun diye ve birleştirelim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı ve pekmezli sosu yumurta fırçası ile sürelim.
- Susam serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????.