Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tel Tel Ayrılan Açma Tarifi

Tel Tel Ayrılan Açma Tarifi
0
80

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
tel-tel-ayrilan-acma-tarifi.jpg

Tel Tel Ayrılan Açma Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yumurta akı (Sarısı üstüne)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un yaklaşık 5 su bardağı
Ortası için ;
  • 120 gr margarin
Üzeri için ;
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Susam

Tel Tel Ayrılan Açma Tanımı Yapılışı

  1. Şeker, su, ve mayayı geniş bir kaba alıp güzelce karıştıralım maya eriyene kadar.
  2. Sonra öbür malzemleri az az ekleyip yoğurmaya başlayalım. Unu denetimli ekleyelim. Hafif yumuşak olması lazm.
  3. Yeterlice yoğurduktan sonra bir bez ile kapatıp yaklaşık 30 dk kadar dinlensin.
  4. Sonra tezgaha alıp 14 beze yapalım. Her birinin üstüne yarım tatlı kaşığı margarin ekleyip 15 dk daha bekletelim.
  5. Sonra elimiz ile açalım ince halde ve rulo yapıp saralım.
  6. Sardığımız hamuru döndürelim kıvır kıvır olsun diye ve birleştirelim.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  8. Üzerine yumurta sarısı ve pekmezli sosu yumurta fırçası ile sürelim.
  9. Susam serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????.
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt