Tel Tel Ayrılan Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 6-7 su bardağı un
- Tereyağı ve zeytin ezmesi
Tel Tel Ayrılan Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Başlangıçta ılık süt, ılık su ve sıvı yağ, yumurta karışır.
- İçine kuru maya ,şeker,tuz eklenir .
- Unumuzu denetimi bir formda ekleyerek yoğuralım .
- Mayalanması için 30 dk dinlendirelim.
- Mayalanan hamurumuzun havası sönmeden tezgahta bezelere ayrılalım .
- Yuvarlak açarak içine azar azar tereyağ sürerek isteğe nazaran zeytin ezmesi sürerek hamurumuza biçim verelim .
- Yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirelim.
- Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ekelim.
- 180 derecede fırına koyalım. Afiyet olsun.