Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tel Tel Ayrılan Açma

Tel Tel Ayrılan Açma
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tel-tel-ayrilan-acma.jpg

Tel Tel Ayrılan Açma Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım paket kuru maya
  • 1 yumurtanın akı (Sarısı üzerine ayrılacak)
  • Alabildiğine un
İçine:
  • 1 dolu yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
Üzerine:
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • susam

Tel Tel Ayrılan Açma Tanımı Yapılışı

  1. Ilık süt, maya, şeker bir kaba konur, üzeri streçlenir ve 10 dakika beklenir.
  2. Hamuru için gerekli olan bütün materyaller ve etkinleşen maya karıştırılır.
  3. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edilene kadar un eklenerek yoğrulur.
  4. Kabın üzeri streçlenir, bir mutfak bezi üzerine serilir ve 45 dakika mayalandırılır.
  5. Mayalanan hamur unlanan tezgaha alınır ve 9 bezeye ayrılır.
  6. Her beze elle açılır ve içine tereyağ sürülür.
  7. Rulo halinde sarılır ve spiral hali verilerek tepsiye alınır.
  8. Üzeri için yumurta sarısı, sıvı yağ karıştırılır ve açmaların üzerine sürülür, susam serpilir.
  9. Açmalar tepside 15-20 dakika mayalandırıldıktan sonra 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun ????????.
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,026Kullanıcılar
ichramalllSon üye
Üst Alt