Tel Tel Ayrılan Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 adet yumurta ( akı içerisine sarısı üzerine )
- 5.5 – 6 su bardağı un
- Yumuşak tereyağı
- Beyaz peynir
- Ayırdığımız yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Tel Tel Ayrılan Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su, ılık süt, maya, şeker ve tuzu bir kaba alıp 1-2 dakika bekletelim içerisine yumurta sarısı ve sıvı yağını alıp karıştıralım.
- Yavaş yavaş unu ilave ederek yoğuralım yumuşacık ama ele yapışmayan bir hamur oluyor 1 saat ağzını kapatıp mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru elimizle bir iki çevirelim 10 eşit bezeye bölelim her bezeyi servis tabağı boyutunda açalım arasına yumuşak tereyağı sürelim 10. Kata sürmeyeceğiz.
- Merdane ile açabildiğimiz kadar açalım sonra diğer yüzünü çevirelim bir iki defa bu yüzünü merdane ile açıp istediğiniz kalınlıkta parçalara bölüp her parçanın ucuna çizik atalım (Fotoğraflara bakabilirsiniz)
- Bir santim altına peynir koyup çiziği hafif açıp saralım yağlı kağıt üzerine aralıklarla dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı karışımını sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Benim 24 adet çıktı