bilgisayarci
FD Üye
Tel Tel Ayrılan Katmer Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı su
- 2,3 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı maya
- 7 ,7-5 su bardağı un
- 100-150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Tel Tel Ayrılan Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamuru yapalım tüm hamur materyallerini yoğurma kabına alalım üzerine denetimli unu ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim hazır olan hamurun üzerini örtüp mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru tezgaha alalım 10 eşit modüle bölelim hamurları yuvarlayıp beze haline getirelim hazır olan hamurların üzerini örtüp 15 dakika daha dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan iki beze alalım öncelikle birinci bezeyi incecik açalım içine tereyağı ve sıvı yağ karışımını çokça sürelim hamurun ortasına tabak ekleyelim hamura 8 çizik atalım.
- Tabağı kaldıralım hamurları ortaya yanlışsız atalım başka bezeyide birebir biçimde açalım üzerine yağ sürelim kenara kaldırdığımız yağlı hamuru açtığımız hamurun ortasına bırakalım birebir formda 8 çizik atalım ve hamurları ortaya gerçek atalım.
- Kalan 8 hamuru da birebir biçimde açıp ikişer ikişer katlayalım.
- Hazır olan yağlı hamurları tepsiye alalım üzerini örtüp buz dolabına bırakalım tereyağı düzgünce donan hamurlardan bir tane alalım evvel elimizle bastırarak açalım.
- Daha sonra merdaneyle açalım çıtır seviyorsanız çok ince açın hazır olan katmer hamurunu tavaya alalım tavanın altı kesinlikle kısık ateşte olmalı katmerimiz yavaş yavaş pişmeli katmerin altına üstüne yağ sürelim tam pişen katmeri tavadan alalım ve servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun detaylı imali görüntümde mevcut ????.
Tel Tel Ayrılan Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı