Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi

Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Tel Tel Ayrılan Katmer Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • 2,3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 7 ,7-5 su bardağı un
Arası için;
  • 100-150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Tel Tel Ayrılan Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamuru yapalım tüm hamur materyallerini yoğurma kabına alalım üzerine denetimli unu ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim hazır olan hamurun üzerini örtüp mayalandıralım.
  2. Mayalanan hamuru tezgaha alalım 10 eşit modüle bölelim hamurları yuvarlayıp beze haline getirelim hazır olan hamurların üzerini örtüp 15 dakika daha dinlendirelim.
  3. Dinlenen hamurdan iki beze alalım öncelikle birinci bezeyi incecik açalım içine tereyağı ve sıvı yağ karışımını çokça sürelim hamurun ortasına tabak ekleyelim hamura 8 çizik atalım.
  4. Tabağı kaldıralım hamurları ortaya yanlışsız atalım başka bezeyide birebir biçimde açalım üzerine yağ sürelim kenara kaldırdığımız yağlı hamuru açtığımız hamurun ortasına bırakalım birebir formda 8 çizik atalım ve hamurları ortaya gerçek atalım.
  5. Kalan 8 hamuru da birebir biçimde açıp ikişer ikişer katlayalım.
  6. Hazır olan yağlı hamurları tepsiye alalım üzerini örtüp buz dolabına bırakalım tereyağı düzgünce donan hamurlardan bir tane alalım evvel elimizle bastırarak açalım.
  7. Daha sonra merdaneyle açalım çıtır seviyorsanız çok ince açın hazır olan katmer hamurunu tavaya alalım tavanın altı kesinlikle kısık ateşte olmalı katmerimiz yavaş yavaş pişmeli katmerin altına üstüne yağ sürelim tam pişen katmeri tavadan alalım ve servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun detaylı imali görüntümde mevcut ????.
Not : Katmerleriniz kesinlikle yavaş yavaş kısık ateşte pişmeli.

Tel Tel Ayrılan Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt