Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tel Tel Ayrılan Saya Çöreği

Tel Tel Ayrılan Saya Çöreği
0
37

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
tel-tel-ayrilan-saya-coregi.jpg

Tel Tel Ayrılan Saya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 5 su bardağı un
Arası için;
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 avuç kadar kaşar peyniri rendesi
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
  • Susam

Tel Tel Ayrılan Saya Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Uygun bir kaseye ılık süt, su, maya ve tuzu alıp karıştıralım.
  2. Unu azar azar ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurun üzerini örtelim ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  4. Tereyağını uygun bir tencerede ısıtalım ve içine sıvı yağı da ekleyip altını kapatalım.
  5. Beyaz peyniri bir kase de ezelim, içine kaşar peynirini de ekleyelim ve karıştıralım.
  6. Mayalanan hamurun havasını alarak toparlayalım. 3’e bölüp bezeleri hazırlayalım.
  7. İlk bezeyi az un ile 40 cm kadar merdane yardımıyla açalım. Fırın tepsisine alalım.
  8. Açtığımız hamura tereyağı karışımından bolca sürelim.
  9. Diğer hamuruda açalım. İçerisini yağlayalım.
  10. Peyniri dökelim ve üst üste gelecek şekilde bohça yapalım. Katladığımız her katı mutlaka yağlayalım.
  11. İlk hamurumuzun ortasına koyalım. Üzerini örtecek şekilde onu da bohça yapalım ve heryerini yağlayalım.
  12. Son bezeyi de açalım yağlayalım. Bohça yapılmış hamuru tekrar diğer hamurun ortasına alalım ve onu da yağlayıp bohça yapalım.
  13. Fırın tepsisine katlanmış kısım altında kalacak şekilde yerleştirelim. Bu şekilde üzerini örtelim ve 10-15 dakika bekletelim.
  14. Mayası gelen çöreğin üzerine elimizi yağa batırıp hafif bastırarak genişletelim. Tepsi boyutunda olması gerekli değil biraz inceltelim yeterli.
  15. Üzerine sulu yoğurt sürelim ve susam serpelim.
  16. 185 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirelim. Çöreğimiz hazır ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun????.
Tel Tel Ayrılan Saya Çöreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Saya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı ılık süt1 çay bardağı yoğurt1 paket kabartma tozu2 tatlı kaşı tuz7 su bardağı undan 1 yemek kaşığı eksik un (kontrollü kullanın yumuşak olacak hamur) Ara katları için 125 gram tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ Üzerine sürmek için 2 adet yumurta Saya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Meşhur Saya Çöreği Tarifi (Mayasız) İçin Malzemeler 1,5 su bardağı süt1 çay bardağı yoğurt1 tatlı kaşığı tuz1 paket kabartma tozu4-5 su bardağı un Arasına sürmek için; 100 gram margarin veya tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ Üzeri için; 1 tam yumurta Meşhur Saya Çöreği Tarifi (Mayasız) Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı Burma Çöreği Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ1 tane yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine)1 paket instant maya1 yemek kaşığı tuz2 yemek kaşığı şeker5.5 su bardağı un denetimli ekleyin İçi için: 1 su bardağı haşhaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Saya Çöreği (Mayasız) Tarifi İçin Malzemeler 1 buçuk su bardağı süt1 tatlı kaşığı tuz1 kabartma tozu1 çay bardağı yoğurt4 -5 su bardağı un Üzerine sürmek için; 1 adet yumurta Arasına sürmek için; Sıvı yağ ,tereyağ Saya Çöreği (Mayasız) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Saya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 6 su bardağı un2 su bardağı süt3 yemek kaşığı yoğurt1,5 tatlı kaşığı tuz1 paket kabartma tozu Aralarına sürmek için; 100 gram tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağ Üzerine; 1 adet yumurta sarısı Saya Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
858,496Konular
982,363Mesajlar
30,220Kullanıcılar
bulut0910Son üye
Üst Alt