Tel Tel Ayrılan Susamlı Açma Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 adet yumurta akı içine sarısı dışına
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un farklılık gösterebilir eksik yada fazla olabilir
Tel Tel Ayrılan Susamlı Açma Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hamuru için un hariç bütün sıvı gereçleri ekleyip karıştırın unu denetimli bir halde ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini kapatıp 35-40 dakika mayalandırın daha sonra 12 eşit bezeye ayırıp üzerine birer çay kaşığı tereyağı koyup açın.
- Bıçakla çizikler atıp rulo haline sarıp iki ucunu birbirine dolandırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip 15 dakika kadar tepside mayalandırın evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz ????.