![tel-tel-dagilan-yumusacik-etli-bezelye-yemegi-duduklude-15-dakikada-5.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/24/tel-tel-dagilan-yumusacik-etli-bezelye-yemegi-duduklude-15-dakikada-5.jpg)
Tel Tel Dağılan Yumuşacık Etli Bezelye Yemeği (Düdüklüde 15 Dakikada) Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram bezelye
- 150-200 gram dana kuşbaşı et
- Yaklaşık 2 su bardağı sıcak su
- Yaklaşık 1 su bardağı dolusu (250 gr) domates rendesi
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet büyük (2 küçük) havuç
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Kekik
- Tuz
- Karabiber
Tel Tel Dağılan Yumuşacık Etli Bezelye Yemeği (Düdüklüde 15 Dakikada) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle düdüklü tencere ocağa alınarak biraz ısınması sağlanır ve tencereye alınan kuşbaşı doğranmış etler yüksek ateşte suyunu bırakıp çekene kadar birkaç dakika pişirilir.
- Üzerine yemeklik doğranmış kuru soğan ve zeytinyağı ek edilerek yumuşayana kadar pişirilir.
- Daha sonra küp küp doğranmış patates ve havuç ek edilerek karıştırılır.
- Rendelenmiş domates, sıcak su ve baharatlar ek edilerek düdüklü kapatılır ve kaynadıktan sonra 15dk pişirilir.
- Etin sertleşip, uzamaması için en değerli püf noktaları fazla ufak doğramamak ve birinci etapta yüksek ateşte mühürlemektir.
- Küçük doğrarsanız fazla pişeceği için, düşük ateşe koyarsanız da suyunu büsbütün bırakacağı için sert olacaktır.