Tel Tel Katmer Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 2-3 su bardağı un (Kontrollü)
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Tahin
- Şeker
Tel Tel Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık sütü, mayayı ve şekeri yoğurma kabımda karıştırıyoruz.
- Mayasının gelmesini beklemeden unu kontrolü şekilde ekleyip, yoğuruyoruz.
- Yumuşak ele yapışmayacak şekilde kıvam alınca hamuru eşit parçalara bölüyoruz.
- Parçaları merdaneyle açıyoruz üzerine erittiğimiz yağı üzerine tahini ve biraz şeker serpiştiriyoruz.
- Hamuru rulo yapıp, kıvırıyoruz.
- Tüm hamurları aynı şekilde yapıp, iç harcının donması için buzluğa atıyoruz (Buzluğa atmadaki sebep içine sürdüğümüz harç çıkmasın diye biraz donması gerek)
- Buzluktan çıkardığımız hamuru biraz mikro dalgada yarı buzlu çözdürelim vaktiniz varsa kendi çözülmesini bekleyin.
- Elimizde parmaklarımızla hamuru açar gibi yapalım yapalım.
- Tavayı hafif yağlayım alt üst pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun.