Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tel Tel Nefis Tereyağlı Katmer

Tel Tel Nefis Tereyağlı Katmer
0
59

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Tel Tel Nefis Tereyağlı Katmer Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 6 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)
Bardak ölçüsü 200 ml
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Hamuru açmak için ;
  • Nişasta

Tel Tel Nefis Tereyağlı Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru hazırlamak için derince bir yoğurma kabına ılık suyu ve tuzu alalım.
  2. Suyu karıştırıp tuzu eritelim ,ardından denetimli un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim .
  3. Hamuru 9 eşit bezeye ayırın ve bezelerin kurumaması için üzerlerini örtelim.
  4. Tavaya tereyağını alalım ve eritelim .
  5. Eriyince sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  6. Sırayla hamurdan bezeleri açalım.
  7. Hamuru açarken yapışmaması için biraz nişasta serelim ve fotoğrafta da gösterdiğim üzere açtığımız hamurun iki kenarından da rulo formunda sararak ortada birleştirelim ve kendi etrafına sararak gül formu verelim.
  8. Bütün bezeleri tıpkı biçim yapalım .
  9. Tepsimize dizelim üzerini kesinlikle örtelim.
  10. Sırayla birinci yaptığımız bezeden başlayıp gül hali vererek sardığımız bezeleri tek tek açalım ve yağsız tavada orta ateşte artlı önlü pişirelim.
  11. Tüm hamurları tek tek açıp pişiriyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam ???? tanımlarla ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz ❤️.

Tel Tel Nefis Tereyağlı Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt