Tel Tel Pastane Açması Tanımı İçin Gereçler
- 1 .5 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya (kuru mayada olabilir)
- 2 yumurta sarıları dışına sürülecek
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Tel Tel Pastane Açması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeker ,ılık su ,süt ve maya bir geniş yoğurma kabına alınıp karıştırılır .
- Mayanın çözülmesi için bir 15 dakika bekletilir.
- Geri kalan tüm gereçler içine koyulup hoş yumuşak bir hamur yoğrulup 1 saat mayalanması beklenir .
- Mayalandıktan sonra 15 tane bezeye ayrılır ve poğaça halinde açılır.
- 1 çay kaşığı yumuşamış tere yağı alınıp ortasına sürülüp rulo formu verilir.
- Hepsi bittikten sonra açma formunda yuvarlayarak kıvrımları oluşturulup tepsiye dizilir .
- Yarım saat tepsi mayası yapıp, yumurta sarısını sürüp isterseniz susam serpip 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz afiyet olsun.