elektronikci
FD Üye
Tel Tel Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler
Bardak ölçüm 200ml
24 adet için
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 3 adet yumurta (sarıları üzerine)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yaş maya
- 7-8 su bar un
- 100 gr yumuşak tereyağı
Tel Tel Pastane Açması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için un hariç tüm malzemeleri karıştırın.
- 6.cı bardaktan sonra unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur yoğurup 1 saat mayalandırın.
- Unlanmış tezgaha hamuru dikdörtgen şekilde merdaneyle açın.
- Üzerine yumuşak tereyağını elinize sürün üst kısmı ortaya doğru katlayıp yine tereyağı sürün.
- Alt kısmı da ortaya doğru kapatın yine tereyağı sürün. Bu sefer sag tarafı ortaya doğru katlayıp tereyağı sürün aynı işlemi sol taraf içinde yapın.
- Küçük bir dikdörtgen oldu.
- Merdaneyle tekrar dikdörtgen şeklinde açıp şeritler halinde kesin. 1 şeridi ortadan ikiye bölüp birbirine dolayın.
- Yumurta sarısı sürüp 20dk tepside mayalandırın. 200 derecede 25-30dk pişirin????Afiyet olsun????.