Tel Tel Puf Puf Açma Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yumurta (1 isinin sarısı üzerine)
- 1, 5 çay bardağı sıvıyağ
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 5, 5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kadar tereyağı (Oda ısısında)
- 1 kase lor veya zeytin (İsteğe göre)
Tel Tel Puf Puf Açma Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce ılıttığımız süt, şeker ve mayayı yoğurma kabında iyice karıştıralım maya ve şeker erisin, sonra bi 5 dk üzerini kapatalım biraz kabarıp maya aktifleşsin diye.
- Aktifleşen mayanın üzerine; yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Ardından yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım ( unu kontrollü ekleyin markadan markaya fark edebilir ).
- Ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde etmeliyiz.
- Yoğurma bitince elinize sıvı yağ sürerek hamuru toplayabilirsiniz.
- Daha sonra hamuru 40-50 dk. Mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru bezelere ayırıp tek tek tahtada elimizle açalım ve içine tereyağ sürelim.
- Arzu eden peynir veya zeytin de ekleyebilir.
- Daha sonra açma hamurumuzu rulo şeklinde sarıp iki ucunu farklı yönlere çevirerek burgu yapalım ve yuvarlak şeklinde sarıp fırın tepsisine yerleştirelim.
- Hazır olan açmalarımıza 15 dk. Tepsi mayası verdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
- Önceden ısınmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Puf puf ve tel tel açmalarımız hazır, kesinlikle deneyin derim ????.Afiyet olsun ☺.