Tel Tel Tepsi Katmeri Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurtanın akı içine ( sarısı üzerine )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- Sıvıyağ
- Yumurta sarısı
Tel Tel Tepsi Katmeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle gereçlerimizi oda sıcaklığında bekletiyoruz.
- Daha sonra tüm materyalleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dinlenen hamurdan 7 beze ayırıp her bezeyi yuvarlak açıyoruz.
- Sonra başka ayrı her kata ortalarını sıvı yağ ile yağlıyoruz.
- Sonra rulo yapıp tekrar tepsiye alıyoruz .
- Elimizle tepsiye yaydıktan sonra 1 saat tepsi mayası yapıyoruz .
- En son yumurta sürüp 200 derecede evvelden ısıtılmış fırında pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.