elektronikci
FD Üye
Tembel Kurabiyesi (Az Gereç Artı Kıyır Kıyır Tat) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100ml)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
- 3 su bardağı un (Aldığı kadar)
Tembel Kurabiyesi (Az Gereç Artı Kıyır Kıyır Tat) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle margarinimizi eritiyoruz. Soğuyunca uygun bir kaba alıp, sıvı yağ ile karıştırıyoruz.
- Daha sonra öbür materyallerin hepsini sırasıyla ekliyoruz. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Misket büyüklüğünde modüller alıp, elimizde yuvarlıyoruz ve üzerlerine yumurta sarılarını sürüyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.