iltasyazilim
FD Üye
Temel'in Ayağı
Kadının biri kalabalıkta Temel'in ayağına basmış
Temel kadının yüzüne bakıp konuşmuş:
Hanımefendiciğim ayağıma fazla geç bastınız,çünkü ben 15 takvim evliyim
Sigaranın Zararları Temel Fıkraları
Temel'le bir adam parkta oturuyormuş Esas de sigara içiyormuş Adam dumandan rahatsız olmuş Dönmüş Temel'e ve sormuş
Kaç yıldır sigara içiyorsun? Esas yanıt vermiş;
30 yıl? Adam başlamış nasihata:
Bak 30 yılda sigaraya verdiğin parayı biriktirsen şu karşıdaki lüks villa ve önünde duran son model araba senin olabilirdi Esas dönmüş ve sormuş:
Sen sigara içiy musun? Adam cevaplamış:
Ben hiç sigara içmedim Esas bitmiş sormuş:
Peçi şu villa ve lüks araba senin mu?
Hayır ! Temel eklemiş:
Fazla hitabe o süre? onlar penum
Gün Doğmadan
Esas her gece erkenden yatıp gece yarısı,daha sabahleyin olmadan kalkıyor ve pencereden uzun uzun dışarı bakıyormuşDurumu fark eden karısı sonunda bir gece dayanamayıp sormuş:
Temel,sabah olmadan niye kalkıp da penceren bakaysun?
Esas:
Penum babam,hayatı her tarafında daima,cün doğmadan neler doğar oğlum demiştiCünlerdir cün doğmadan kalkıp nelerin doğduğuna bakayrum,laçin henüz bir şey cöremedim daa!
Esas'in Gömlekleri
Bir gün Esas bir mağazadan birkaç tane gömlek satın almışTezgahtar,gömlekleri bir bir torbaya koyarken sordu:
Ne kadar çok gömlek satın almışsınız beyfendi,görünen o ki gömlek giymeyi çok seviyorsunuz?
Temel:
Uşağum,etrafımdakilerden birkaç cömlek üstün olmam için haçan bunlar gereklidur!
Manâlı Adam
Dursun Temel'e başlarının üstünden geçen uçağı gösterip:
Esas bu uçakta manâlı adam vardır!
Esas başını kaldırıp uçağı bir vakit inceledikten sonra Dursun'a cevap verdi:
Haçan Tursun bende seni akıllı bir adam sanırdım daaO uçakta kayda değer bir adam olsa bi defa önünde eskort olurdu uşşağum!
Davalı Temel
Egemen,davalı sandalyesinde oturmakta olan Esas'e ayağa kaldırıp sordu:
Hakkındaki suçlamalar için neler söyleyeceksin bakalım?
Esas:
Durum yargıya intikal etmiştir haçim bey, o yüzden konuşmayacağum *
Kadının biri kalabalıkta Temel'in ayağına basmış
Temel kadının yüzüne bakıp konuşmuş:
Hanımefendiciğim ayağıma fazla geç bastınız,çünkü ben 15 takvim evliyim
Sigaranın Zararları Temel Fıkraları
Temel'le bir adam parkta oturuyormuş Esas de sigara içiyormuş Adam dumandan rahatsız olmuş Dönmüş Temel'e ve sormuş
Kaç yıldır sigara içiyorsun? Esas yanıt vermiş;
30 yıl? Adam başlamış nasihata:
Bak 30 yılda sigaraya verdiğin parayı biriktirsen şu karşıdaki lüks villa ve önünde duran son model araba senin olabilirdi Esas dönmüş ve sormuş:
Sen sigara içiy musun? Adam cevaplamış:
Ben hiç sigara içmedim Esas bitmiş sormuş:
Peçi şu villa ve lüks araba senin mu?
Hayır ! Temel eklemiş:
Fazla hitabe o süre? onlar penum
Gün Doğmadan
Esas her gece erkenden yatıp gece yarısı,daha sabahleyin olmadan kalkıyor ve pencereden uzun uzun dışarı bakıyormuşDurumu fark eden karısı sonunda bir gece dayanamayıp sormuş:
Temel,sabah olmadan niye kalkıp da penceren bakaysun?
Esas:
Penum babam,hayatı her tarafında daima,cün doğmadan neler doğar oğlum demiştiCünlerdir cün doğmadan kalkıp nelerin doğduğuna bakayrum,laçin henüz bir şey cöremedim daa!
Esas'in Gömlekleri
Bir gün Esas bir mağazadan birkaç tane gömlek satın almışTezgahtar,gömlekleri bir bir torbaya koyarken sordu:
Ne kadar çok gömlek satın almışsınız beyfendi,görünen o ki gömlek giymeyi çok seviyorsunuz?
Temel:
Uşağum,etrafımdakilerden birkaç cömlek üstün olmam için haçan bunlar gereklidur!
Manâlı Adam
Dursun Temel'e başlarının üstünden geçen uçağı gösterip:
Esas bu uçakta manâlı adam vardır!
Esas başını kaldırıp uçağı bir vakit inceledikten sonra Dursun'a cevap verdi:
Haçan Tursun bende seni akıllı bir adam sanırdım daaO uçakta kayda değer bir adam olsa bi defa önünde eskort olurdu uşşağum!
Davalı Temel
Egemen,davalı sandalyesinde oturmakta olan Esas'e ayağa kaldırıp sordu:
Hakkındaki suçlamalar için neler söyleyeceksin bakalım?
Esas:
Durum yargıya intikal etmiştir haçim bey, o yüzden konuşmayacağum *