Tempura Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg tavuk göğsü
- 1 su bardağının 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) ü kadar un
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıvı yağ
Tempura Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın.
- Tempura sos için un, yumurta sarısı, nişasta, instant maya, tuzu karıştırma kabına alın ve karıştırın.
- Ilık suyu ekleyip karıştırın, homojen bir karışım elde edin.
- Doğranmış tavuk kesimlerini sosa atın ve yeterlice karıştırın.
- Kızartma tenceresi yahut fritözde bol ölçüde sıvı yağ kızdırın.
- İki yemek kaşığı yardımıyla her bir parçayı kızgın yağa bırakın.
- Altın sarısı renk alanları süzgeç ile çıkarıp kağıt havlu üzerine alın.
- İster domates salçası ketçap karışımıyla, ister taban sosla birlikte sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Tempura Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı