Temurhindi Sabuni Tarifi
Resimli Temurhindi Sabuni Tarifi
Malzemeler
Malzemeler (10 porsiyon)
Dovme koy nişastası (2,5 su bardağı) 300 gr
Şeker (1, ¼ su bardağı) 250 gr
Antep yağı ( 1,5 corba kaşığı) 50 gr
İcme suyu (2,5 su bardağı) 550 gr
Demirhindi 50 gr
Medine hurma 250 gr
Tereyağı (2,5 corba kaşığı) 100 gr
Antep fıstığı ici 100 gr
imagestemurhindisabunitarifiresimli5ad3f9826a787
Yapılışı
Demirhindiyi icme suyu ile 23 dakika kaynatın, suzun ve soğutun
Soğuk demirhindi suyuna nişasta ve şekeri ekleyin
Cırpma teli ile karıştırarak 1 saat nişastanın erimesini bekleyin
Kısık ateşteki teflon tavaya antep yağını koyun ve eritin Karışımı dokun ve tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak dibinin tutmasını onleyin Helva, mercimek kıvamına gelene kadar hafif ateşte karıştırmaya devam edin
Helvayı ateşten almaya yakın tereyağını ve 34 parcaya bolunmuş hurmayı ekleyin 12 dakika karıştırıp ateşten alın
Uzerine antep fıstığı ekleyerek servis yapın
Resimli Temurhindi Sabuni Tarifi
Malzemeler
Malzemeler (10 porsiyon)
Dovme koy nişastası (2,5 su bardağı) 300 gr
Şeker (1, ¼ su bardağı) 250 gr
Antep yağı ( 1,5 corba kaşığı) 50 gr
İcme suyu (2,5 su bardağı) 550 gr
Demirhindi 50 gr
Medine hurma 250 gr
Tereyağı (2,5 corba kaşığı) 100 gr
Antep fıstığı ici 100 gr
imagestemurhindisabunitarifiresimli5ad3f9826a787
Yapılışı
Demirhindiyi icme suyu ile 23 dakika kaynatın, suzun ve soğutun
Soğuk demirhindi suyuna nişasta ve şekeri ekleyin
Cırpma teli ile karıştırarak 1 saat nişastanın erimesini bekleyin
Kısık ateşteki teflon tavaya antep yağını koyun ve eritin Karışımı dokun ve tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak dibinin tutmasını onleyin Helva, mercimek kıvamına gelene kadar hafif ateşte karıştırmaya devam edin
Helvayı ateşten almaya yakın tereyağını ve 34 parcaya bolunmuş hurmayı ekleyin 12 dakika karıştırıp ateşten alın
Uzerine antep fıstığı ekleyerek servis yapın