
Tencere Pastası Tanımı İçin Gereçler
- 450 gr petibör bisküvi
- 2 paket çikolatalı puding
- 6 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- Yarım kutu çiğ krema
- 200 gr bitter çikolata
- Hindistan cevizli
Tencere Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle geniş bir tencereye puding tozunu ve sütü alıp yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirelim ,kenara alalım hafif sıcaklığı gitsin.
- Basık bir pilav tenceresine gereksinimimiz var tencerenin tabanına streç sinema ile kaplayalım.
- Bisküvileri tezgaha dizip pudingten birer kaşık sürelim ve dik bir halde tencereye sıralı bir formda dizelim .
- Çok az pudingten artacaktır ,en üstte sürelim ve kenardan çıkan streçi üzerine kapatıp buzlukta yarım saat bekletelim .
- Bu sırada kremşantiyi hazırlayalım, buz üzere soğumuş süte toz karışımı ekleyip katılaşma kadar 5 dk çırpalım.
- Soğuyan pastamızı buzlukta alıp geniş bir servis tabağına aykırı çevirip streçi kaldıralım.
- Krem şantiyi sürüp tekrar buzluğa kaldıralım .
- Sıcaktan erimesin bir tavaya yarım paket çiğ kremayı alıp ısıtalım kaynatmayalım çikolatayı kırıp kremaya ekleyip eritelim ganajımız hazır.
- Daima karıştırarak sıcaklığının çıkmasını sağlayalım .
- Pastayı buzlukta alıp tam ortasına ganajı dökelim ve istediğiniz üzere süsleyip soğutttuktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.