Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tencere Pastası

Tencere Pastası
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tencere-pastasi.jpg

Tencere Pastası Tanımı İçin Gereçler

  • 450 gr petibör bisküvi
  • 2 paket çikolatalı puding
  • 6 su bardağı süt
Krema için;
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt
Ganaj için;
  • Yarım kutu çiğ krema
  • 200 gr bitter çikolata
  • Hindistan cevizli

Tencere Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle geniş bir tencereye puding tozunu ve sütü alıp yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirelim ,kenara alalım hafif sıcaklığı gitsin.
  2. Basık bir pilav tenceresine gereksinimimiz var tencerenin tabanına streç sinema ile kaplayalım.
  3. Bisküvileri tezgaha dizip pudingten birer kaşık sürelim ve dik bir halde tencereye sıralı bir formda dizelim .
  4. Çok az pudingten artacaktır ,en üstte sürelim ve kenardan çıkan streçi üzerine kapatıp buzlukta yarım saat bekletelim .
  5. Bu sırada kremşantiyi hazırlayalım, buz üzere soğumuş süte toz karışımı ekleyip katılaşma kadar 5 dk çırpalım.
  6. Soğuyan pastamızı buzlukta alıp geniş bir servis tabağına aykırı çevirip streçi kaldıralım.
  7. Krem şantiyi sürüp tekrar buzluğa kaldıralım .
  8. Sıcaktan erimesin bir tavaya yarım paket çiğ kremayı alıp ısıtalım kaynatmayalım çikolatayı kırıp kremaya ekleyip eritelim ganajımız hazır.
  9. Daima karıştırarak sıcaklığının çıkmasını sağlayalım .
  10. Pastayı buzlukta alıp tam ortasına ganajı dökelim ve istediğiniz üzere süsleyip soğutttuktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
 
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt