Tencerede Akışkan Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 25 gr kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 25 gr kakao
- Kahve fincanı şeker
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
Tencerede Akışkan Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sıvı materyallerimizi ve şekeri çırpalım, daha sonra kakaoyu ekleyelim, vanilin ile birlikte tekrar çırpalım yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edelim ne kadar çırpar isek kekimiz o kadar kıvamlı olur.
- Hazırladığımız unu sana yağı ile yağladığımız döküm tenceremize dökelim, fincan beğenilen kapağı kapalı bir halde pişirelim.
- Eğer tencerenizin kapağında delik var ise onu kapatalım ki kekimiz daha ağır kabarsın.
- Kekimiz pişer iken öbür yandan muhallebimizi yapalım, pişen kekin üstüne kürdan ile delikler açalım.
- Aynı ısıda iken muhallebimizi dökelim en az 1 saat bekledikten sonra servis edelim deneyenlere afiyet olsun
.