
Tencerede Bisküvili Yaş Pasta (Pratikmi Pratik) Tanımı İçin Gereçler
- 2 paket petibör bisküvi sade
- 1 paket puding çikolatalı
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı süt
- 1 paket beyaz krem şanti
- 1 paket meyve sosu
- Üzerindeki yapılışına nazaran su ayarına nazaran (benim dolapta ahududu şurubu vardı onu kullandım) isterseniz sizde değişik sos kullanabilirsiniz
Tencerede Bisküvili Yaş Pasta (Pratikmi Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tencereye alalım ve puding paketini boşaltalım.
- İçine yeterlice çırpalım. Topaklanma olmasın.
- Ocağa alalım pişene kadar karıştıralım kıvam alıncaya kadar pissin ve altını kapatalım.
- Yapacağınız uygun bir tencereye alt tabanında etrafına eşit bir formda streç sinema sarın petibör bisküvi leri paketten çıkarın her bir bisküvi ye kaşıkla muhallebi tencerenin etrafını dönün sırayla dizin.
- Tıpkı biçimde uygulayarak ortadan dönerek bütün tencereyi de doldurmuş olun esasen tabiatıyla biçim alıyor.
- Kenardan başladığınızda daire biçiminde dönüyorsunuz.
- Üzerine yandan kalan streç sinemaları kapatarak yetmiyorsa ek edebilirsiniz.
- Dondurucuda 3-4 saat bekletin çıkarınca üst streç sineması açın.
- Daha sonra servis yapacağınız tabağa karşıt çevirin.
- Evvelce hazırladığınız krem şanti eşit bir formda bütün etrafına üstüne yayın.
- Hazırladığınız orman meyveli sosu ortadan başlayarak dökün kendisi etrafına dökülecek esasen afiyet olsun.Püf noktası. Uygunca donmadan dondurucudan çıkarmaya kalkışmayın.