Tencerede Çikolatalı Sufle Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 80 gram bitter çikolata(isteğe bağlı sütlü de olabilir)
- Pudra şekeri (üzeri için)
- Vanilyalı dondurma (isteğe bağlı)
Tencerede Çikolatalı Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel genişçe bir tencerede suyumuzu kaynamaya bırakalım.
- Suyun yüksekliğini ayarlamak için fincanlarınızı tencereye yerleştirip denetim edebilirsiniz.
- Kek hamuru için uygun bir kapta şeker ve yumurtayı güzelce köpürene kadar çırpalım.
- Sıvı yağ, süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozu ek edip çırpmaya devam edelim. Kek hamurumuz hazır.
- Fincanlarımıza kek harcını paylaştıralım.
- Fincanların yarısını hafif geçene kadar doldurmanız kâfi.
- Herbir fincana çikolatalarımızı yerleştirelim. Bitter seçmezseniz sütlü çikolata ile karıştırabilirsiniz.
- Kaynattığımız su dolu tencereye fincanlarımızı yerleştirip tencerenin kapağını kapatalım.
- Tencerenin kapağını açmadan 10 dakika pişirelim.
- Bu müddet kaselerin boyutuna nazaran değişebilir şayet kahve fincanı kullanıyorsanız daha erken keklerinizi alabilirsiniz.
- Keklerin üzeri hafif çatladığında denetim etmenizi öneririm.
- Tencerede suflelerimiz servise hazır, üzerine pudra şekeri serperek sıcak sıcak servis edelim.
- İsteğe bağlı vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Ben pudra şekeri kullandım. Afiyet olsun????????.