Tencerede Domates Soslu Kaşarlı Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 400 gram kıyma
- Yarım su bardağından biraz fazla (Robotta çekilmiş ) bayat ekmek yahut galeta unu
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3-4 adet kabukları soyulmuş rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 adet patates
- 1 kase arpacık soğan
- 2-3 adet kıl biber ve tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Tencerede Domates Soslu Kaşarlı Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kıyma ve başka gereçleri yoğurma kabına alıp yoğuralım küçük küçük yuvarlayalım burada hali büyüklüğü size kalmış bir tavaya az sıvı yağ koyup köfteleri kızartalım kenara alalım.
- Tıpkı tavaya şayet taze domates kullanacaksanız birinci evvel domatesi biraz pişirelim daha sonra içine öbür gereçleri ek edip pişirelim ben yazdan yaptığı konserve domates sosu kullandım.
- Patatesler biraz yumuşamaya başladığında köfteleri üzerine dizelim biraz da bu formda pişsin.
- Yemeğimiz piştiğinde üzerine kaşar rendesi serpelim ocağın altını kapatalım şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.