
Tencerede Domates Soslu Kaşarlı Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 400-500 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 dilim ekmek kırıntısı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- Tuz
- 2 büyük domates
- 1 diş sarımsak
- 5-6 adet tane karabiber
- 1 dolu tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıcak su
- 2 adet patates
Tencerede Domates Soslu Kaşarlı Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte materyallerinin hepsini karıştırıp yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde koparıp top formu verelim. Patatesi halka halka doğrayıp kızartalım.
- Kızaran patatesleri farklı bir yayvan tencereye alıp köftelerimizi kızartalım. Patateslerin üzerine alalım. Birebir yağa salçayı ekleyip bir iki tıp çevirdikten sonra rendelenmiş domates ve sarımsağı da ek edelim.
- Tane karabiberi ekleyip tuz ek edelim. Köftelerimizin üstüne sosu döküp 1 çay bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirelim.
- Ocaktan almadan evvel üzerine kaşar ekleyip 1 tutam maydanoz serpiştirelim. Sıcak servis edelim.