teknolojiuzmani
FD Üye
Tencerede Enfes Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kalçalı tavuk but
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet iri patates
- 3 -4 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Tencerede Enfes Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Butlar baget ve kalçanın birleştiği kısımdan kesik atılarak kemikten ayırmadan açılır.
- Derili kısma da 2 -3 çizik atılır.
- Derin olmayan yayvan bir tencereye çok az sıvı yağ koyulup tavuk butlar çift taraflı rengi değişene kadar kızartılır.
- Butlar tencerenin kenarına çekilip yemeklik doğranmış soğan eklenip kavrulur.
- Butlar soğanların üzerine alınır.
- Dilimlenmiş havuç, iri elma dilim doğranmış patates eklenir.
- En üste bütün şekilde biberler ve iri doğranmış domates konur.
- En son sıcak suda salça eritilip tuz ve karabiber eklenir.
- Sos da tencereye dökülüp kısık ateşte kapağı kapalı olarak yaklaşık 20- 25 dk pişirilir.
İnstagram: @tariflerim_ve_sunumlarim.
Tencerede Enfes Tavuk But Tarifi Fotoğraflı Yapılışı